Stacks Image 2069

La història de Pegasus

L'any 1981 quatre músics i amics, Santi Arisa, Rafael Escoté, Josep Mas "Kitflus" i Max Sunyer, prou coneguts en l'ambient musical català i espanyol, van decidir dedicar-se plenament a fer la música que més els agradava.
Formarien un "conjunt" (!), li dirien Pegasus i abocarien totes les seves energies en fer-lo conegut arreu.
Això, que dit així no sembla res de l'altre món, no era, llavors, gens fàcil.
Dedicar-se de forma exclusiva a la seva propia música implicava - evidentment -el risc de fracassar. Sent, com eren, músics amb una llarga experiència en altres formacions (Iceberg, Fusioon, Gòtic, Catalònia...) i havent arribat a un "status" dintre de la professió que els permetia viure de les activitats més diverses... ¿quin motiu els podia moure a tornar a començar iniciant un projecte nou?
Stacks Image 258
Senzill. DISFUTAR DE LA MUSICA!! I així ho van fer.

Des de la seva creació Pegasus ha editat deu treballs discogràfics i ha actuat en directe a escenaris tant llegendaris com el Carnegie Hall de Nova York, el Festival de Montreux, el Palau de la Música de Barcelona, el Festival de Cinema de Miami, i molts altres festivals nacionals i internacionals, aconseguint fites tant difícils per a un grup de jazz com enfilar-se fins dalt de tot de les llistes d’exits de les principals ràdios de l’estat.

Amb el seu tercer disc, Searching, Pegasus es guardonat amb el Gran Premi del Disc Català, concedit per la Generalitat de Catalunya.

Posteriorment el grup va rebre el guardó de “El millor Grup Espanyol” en els Premis “Jazz en Vivo”.
Stacks Image 280
A mitjans dels anys 90, Pegasus deixa d’actuar en directe, la irrupció de l’anomenat rock català incideix en la contractació del grup. Els músics de Pegasus continuen les seves carreres en solitari. La seva reconeguda trajectòria com a instrumentistes i compositors els facilita la participació en diferents projectes.
En Kitflus col·labora en treballs i gires d’en Joan Manuel Serrat i d’altres reconeguts artistes catalans i internacionals.
En Santi dedica més temps al seu grup, La Tribu, i també fa créixer la seva faceta de cantant amb diversos treballs discogràfics.
En Max participa en formació de trio o de duet en projectes propis, i en Rafa passa al mon del disseny a mida de software creant la seva pròpia empresa, sense estar mai deslligat de la música.
L'any 2007 va ser Radio Vilafranca, per celebrar el seu 25 aniversari, qui va proposar als membres de PEGASUS, autors de la seva sintonia radiofònica, fer un concert durant el mes de setembre.
El 2008 actua a l'Auditori de Barcelona, dins de la programació del 40 Festival Internacional de Jazz. El percussionista Dan Arisa, fill de Santi Arisa, s'uneix a la banda en aquesta nova etapa.
Durant l'any 2009 van realitzar una gira per diferents poblacions de Catalunya i d'Espanya amb un espectacle vigorós i segrestador -que incloïa els temes més representatius de la seva discografia- i que va ser molt ben rebut per el públic i la critica.

El grup ha publicat el 2014, el seu darrer disc d'estudi STANDBY...ON! el desè disc de la seva discografia.

STANDBY...ON! arriba al mercat amb onze temes inèdits, d'autoria pròpia i fidels al estil de jazz-fusió de clares influències mediterrànies de PEGASUS, després de 17 anys de silenci discogràfic de la formació.
L'enregistrament i publicació de STANDBY...ON! s'han pogut dur a terme gràcies a la posada en marxa d'una campanya de micro-mecenatge que va recollir les generoses aportacions d'una llarga llista d'amics, coneguts i fans del grup.


Per tal de tancar el cercle, PEGASUS, amb els seus membres originals, iniciarà a partir de l’abril 2019, una gira de comiat per Catalunya i Espanya que es perllongarà fins a finals del 2020 i inicis de 2021.

Amb una darrera actuació a Barcelona (Sala Barts, 10.03.21) Pegasus va aprofitar per reunir els amics, músics i públic, que els han fet costat en la seva trajectòria de 40 anys i acomiadar-se de tothom. Com diu el seu darrer tema del seu darrer disc… A reveure!

Clica sobre les imatges (històriques!) per veure-les a tamany complet. Val la pena!

Festival Jazz Barcelona 1988
Musical Express - 1983
Promo - Adolf
Home del vestit blanc

Arbres despullats (El setè cercle)

contacte: contacte@pegasus.cat - management: eraproduccions